De opslag op de 10-jaars rente van België ten opzichte van Duitsland is met 20 basispunten gestegen tot 120 doordat er opnieuw een poging is mislukt om een nieuwe regering te vormen.

De aanhoudende politieke onzekerheden zouden ertoe kunnen leiden dat België met een verlaging van de kredietstatus (Moody's Aa1, S&P AA+, Fitch AA+) geconfronteerd gaat worden.

De risico-opslag van Portugal is zelfs met 58 basispunten opgelopen, tot 422 basispunten. Deze nervositeit heeft te maken met het feit dat men verwacht dat Portugal binnenkort een emissie zal aankondigen, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

De opslag op de 10-jaars rente van België ten opzichte van Duitsland is met 20 basispunten gestegen tot 120 doordat er opnieuw een poging is mislukt om een nieuwe regering te vormen. De aanhoudende politieke onzekerheden zouden ertoe kunnen leiden dat België met een verlaging van de kredietstatus (Moody's Aa1, S&P AA+, Fitch AA+) geconfronteerd gaat worden. De risico-opslag van Portugal is zelfs met 58 basispunten opgelopen, tot 422 basispunten. Deze nervositeit heeft te maken met het feit dat men verwacht dat Portugal binnenkort een emissie zal aankondigen, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.