De aanhoudende onrust in Syrië en Jordanië doet de vrees voor een escalatie van het conflict in het Midden-Oosten weer toenemen. Beide landen bevinden zich namelijk in het centrum van de Arabische wereld.

Volgens waarnemers dreigt Syrië de kansen op een vredesakkoord in het Midden-Oosten te komen verstoren. President Bashar al-Assad dreigt nu zelfs de steun te verliezen van de tot dusver loyale soennieten.

De problemen vormen een regelrechte bedreiging voor buurlanden Libanon en Israël, twee landen die een dreigende broeihaard voor nog meer geweld vormen. Israël dreigt nog verder geïsoleerd te raken in het Midden-Oosten.

De aanhoudende onrust in Syrië en Jordanië doet de vrees voor een escalatie van het conflict in het Midden-Oosten weer toenemen. Beide landen bevinden zich namelijk in het centrum van de Arabische wereld. Volgens waarnemers dreigt Syrië de kansen op een vredesakkoord in het Midden-Oosten te komen verstoren. President Bashar al-Assad dreigt nu zelfs de steun te verliezen van de tot dusver loyale soennieten. De problemen vormen een regelrechte bedreiging voor buurlanden Libanon en Israël, twee landen die een dreigende broeihaard voor nog meer geweld vormen. Israël dreigt nog verder geïsoleerd te raken in het Midden-Oosten.