Rusland verstevigde tijdens het weekend zijn greep op de Krim, terwijl het steeds duidelijker wordt dat de Oekraiënse regering alleen maar machteloos kan toekijken. Sommige economen vrezen een escalatie van het conflict, hoewel die kans voorlopig relatief klein blijft.

Europa is namelijk in niet onbelangrijke mate afhankelijk van Russisch aardgas voor zijn energievoorziening en kan zich dus niet veroorloven dat de gaskraan wordt afgesloten. Toch vond er vanmorgen weer een rush op het goud plaats, de goudprijs steeg in een vloeiende beweging tot bijna 1350 dollar per troy ounce.

Rusland verstevigde tijdens het weekend zijn greep op de Krim, terwijl het steeds duidelijker wordt dat de Oekraiënse regering alleen maar machteloos kan toekijken. Sommige economen vrezen een escalatie van het conflict, hoewel die kans voorlopig relatief klein blijft. Europa is namelijk in niet onbelangrijke mate afhankelijk van Russisch aardgas voor zijn energievoorziening en kan zich dus niet veroorloven dat de gaskraan wordt afgesloten. Toch vond er vanmorgen weer een rush op het goud plaats, de goudprijs steeg in een vloeiende beweging tot bijna 1350 dollar per troy ounce.