Dat het inflatiegevaar niet denkbeeldig is, werd opnieuw aangetoond door de cijfers voor de maand januari. Die inflatie komt van de gestegen voedsel- en olieprijzen, maar kan uiteindelijk ook op de lonen gaan wegen.

De gevolgen kunnen echter nog verstrekkender zijn. De onrust in Noord-Afrika (en het Midden-Oosten) kan namelijk de investeringen in de olie-industrie gaan afremmen, waardoor de olieprijzen nog verder kunnen stijgen.

Dat zou onvermijdelijk gevolgen hebben voor de wereldeconomie. Voorlopig is er nog voldoende extra productiecapaciteit beschikbaar, maar ook daar zou wel eens verandering in kunnen komen. De situatie moet volgens Draghi dan ook op de voet worden gevolgd.

Dat het inflatiegevaar niet denkbeeldig is, werd opnieuw aangetoond door de cijfers voor de maand januari. Die inflatie komt van de gestegen voedsel- en olieprijzen, maar kan uiteindelijk ook op de lonen gaan wegen. De gevolgen kunnen echter nog verstrekkender zijn. De onrust in Noord-Afrika (en het Midden-Oosten) kan namelijk de investeringen in de olie-industrie gaan afremmen, waardoor de olieprijzen nog verder kunnen stijgen. Dat zou onvermijdelijk gevolgen hebben voor de wereldeconomie. Voorlopig is er nog voldoende extra productiecapaciteit beschikbaar, maar ook daar zou wel eens verandering in kunnen komen. De situatie moet volgens Draghi dan ook op de voet worden gevolgd.