Meest opvallend is het aangroeiend protest in Iran, waar de betogers willen dat de ayatollahs afstand doen van de macht. In de straten van Teheran is al de eerste dode gevallen.

Maar Iran is geen alleenstaand geval, ook in Bahrein, Jemen en Algerije komen de mensen massaal op straat. Daarmee is de onrust overgewaaid naar het gebied van de Perzische Golf.

Bij PFGBest analist is Phil Flynn van mening dat de olieproductie in de regio gevaar loopt. De risico's op een escalatie van het conflict mag volgens Flynnn niet onderschat worden.

Meest opvallend is het aangroeiend protest in Iran, waar de betogers willen dat de ayatollahs afstand doen van de macht. In de straten van Teheran is al de eerste dode gevallen. Maar Iran is geen alleenstaand geval, ook in Bahrein, Jemen en Algerije komen de mensen massaal op straat. Daarmee is de onrust overgewaaid naar het gebied van de Perzische Golf. Bij PFGBest analist is Phil Flynn van mening dat de olieproductie in de regio gevaar loopt. De risico's op een escalatie van het conflict mag volgens Flynnn niet onderschat worden.