Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat alleen een escalatie van het conflict naar andere landen de oliebevoorrading in gevaar kan brengen.

Voorlopig is van zo'n escalatie echter nog geen sprake, in de meeste andere landen van het Midden-Oosten is de situatie relatief rustig. Ook van een onderbreking van de scheepvaart in het Suezkanaal is geen sprake.

Een vat crude kostte vanmorgen 91,90 dollar, of 0,30% minder dan het slotniveau van gisteren. Brent werd een half procent goedkoper op 100,48 dollar per vat. Het tussen Brent en West Texas Intermediate bedraagt nog steeds bijna 10 dollar.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat alleen een escalatie van het conflict naar andere landen de oliebevoorrading in gevaar kan brengen. Voorlopig is van zo'n escalatie echter nog geen sprake, in de meeste andere landen van het Midden-Oosten is de situatie relatief rustig. Ook van een onderbreking van de scheepvaart in het Suezkanaal is geen sprake. Een vat crude kostte vanmorgen 91,90 dollar, of 0,30% minder dan het slotniveau van gisteren. Brent werd een half procent goedkoper op 100,48 dollar per vat. Het tussen Brent en West Texas Intermediate bedraagt nog steeds bijna 10 dollar.