De kans wordt dag na dag groter dat uiteindelijk ook Portugal om hulp zal moeten verzoeken. Daarmee zou de kans van besmetting richting andere landen opnieuw toenemen.

De Dollar Index, een barometer die de koers van de euro afmeet tegenover zes andere valuta's, steeg vanmorgen in Tokio met 0,20%. Daarmee werd een deel van het eerder geleden verlies weer opgehaald.

Voor een euro werd vanmorgen 1,4175 dollar betaald, tegenover 1,4196 dollar gisterenavond in New York. Daisuke Karakama, valutaspecialist in Tokio bij Mizuho Corporate Bank, is van mening dat op termijn een schuldenherschikking binnen Europa vrijwel onvermijdelijk wordt.

De kans wordt dag na dag groter dat uiteindelijk ook Portugal om hulp zal moeten verzoeken. Daarmee zou de kans van besmetting richting andere landen opnieuw toenemen. De Dollar Index, een barometer die de koers van de euro afmeet tegenover zes andere valuta's, steeg vanmorgen in Tokio met 0,20%. Daarmee werd een deel van het eerder geleden verlies weer opgehaald. Voor een euro werd vanmorgen 1,4175 dollar betaald, tegenover 1,4196 dollar gisterenavond in New York. Daisuke Karakama, valutaspecialist in Tokio bij Mizuho Corporate Bank, is van mening dat op termijn een schuldenherschikking binnen Europa vrijwel onvermijdelijk wordt.