De regio van het Midden-Oosten is goed voor meer dan 15% van de aanvoer van aardgas naar Europa en voor ongeveer 4% van de olie. Vooral onrust in Algerije kan de Europese aardgasbevoorrading in gevaar brengen.

In Algerije zijn er ook al wat rellen geweest, maar die hebben tot dusver niet de omvang van de Egyptische gekregen. Belangrijk is ook dat het Suezkanaal tot dusver is open gebleven.

Thina Saltvedt, analist bij Nordea Markets in Oslo, merkt op dat Algerije de derde aardgasproducent in de wereld is. De aardgasmarkt kan onrust in dat land dus missen als kiespijn.

De regio van het Midden-Oosten is goed voor meer dan 15% van de aanvoer van aardgas naar Europa en voor ongeveer 4% van de olie. Vooral onrust in Algerije kan de Europese aardgasbevoorrading in gevaar brengen. In Algerije zijn er ook al wat rellen geweest, maar die hebben tot dusver niet de omvang van de Egyptische gekregen. Belangrijk is ook dat het Suezkanaal tot dusver is open gebleven. Thina Saltvedt, analist bij Nordea Markets in Oslo, merkt op dat Algerije de derde aardgasproducent in de wereld is. De aardgasmarkt kan onrust in dat land dus missen als kiespijn.