Onno van de Stolpe (Galapagos): "Wij zien niet teleurgesteld over de interimresultaten. Het fenomeen van de latere betalingen doet zich elk jaar voor, maar is dit jaar meer uitgesproken dan in andere jaren. Traditioneel is de tweede helft van het jaar qua mijlpaalbetalingen beter dan de eerste helft. Ik had het zelf ook liever anders gezien, maar dit jaar zijn we duidelijk het slachtoffer van deze evolutie."

De invloed van de mijlpaalbetalingen was goed merkbaar in de resultaten. Van de Stolpe: "De invloed op de bottom-line is niet te onderschatten, het kan dan allemaal heel erg snel gaan. De resultaten hadden weliswaar beter kunnen zijn, maar we behouden nietemin het vertrouwen voor het volledige boekjaar. Dat zal met winst worden afgesloten. De analisten hadden misschien op een lager verlies gerekend, maar er moet rekening worden gehouden met het overnemen van een medicijn in ontwikkeling van GlaxoSmithKline, waardoor mijlpaalbetalingen wegvallen. Anderzijds doen we met deze overname op langere termijn wel een goede zaak. Kort samengevat: ik blijf vol vertrouwen voor het volledige boekjaar, wat mij betreft is er van een ontgoocheling geen sprake."

Onno van de Stolpe (Galapagos): "Wij zien niet teleurgesteld over de interimresultaten. Het fenomeen van de latere betalingen doet zich elk jaar voor, maar is dit jaar meer uitgesproken dan in andere jaren. Traditioneel is de tweede helft van het jaar qua mijlpaalbetalingen beter dan de eerste helft. Ik had het zelf ook liever anders gezien, maar dit jaar zijn we duidelijk het slachtoffer van deze evolutie." De invloed van de mijlpaalbetalingen was goed merkbaar in de resultaten. Van de Stolpe: "De invloed op de bottom-line is niet te onderschatten, het kan dan allemaal heel erg snel gaan. De resultaten hadden weliswaar beter kunnen zijn, maar we behouden nietemin het vertrouwen voor het volledige boekjaar. Dat zal met winst worden afgesloten. De analisten hadden misschien op een lager verlies gerekend, maar er moet rekening worden gehouden met het overnemen van een medicijn in ontwikkeling van GlaxoSmithKline, waardoor mijlpaalbetalingen wegvallen. Anderzijds doen we met deze overname op langere termijn wel een goede zaak. Kort samengevat: ik blijf vol vertrouwen voor het volledige boekjaar, wat mij betreft is er van een ontgoocheling geen sprake."