In januari 2010 kondigden Galapagos en Roche een nieuwe strategische alliantie af op gebied van kleine moleculen en antilichamen therapieën gebaseerd op nieuwe targets voor de chronische longziekte COPD (chronic obstructive pulmonary disease), met mogelijke succesbetalingen van meer dan €400 miljoen, plus double-digit royalty's.

Deze week kondigde Galapagos aan dat deze alliantie werd uitgebreid waarbij het aantal antilichamen targets werd vergroot en het soort moleculen werd verruimd waardoor ook andere therapieën gebaseerd op peptiden, siRNAs en andere macromoleculen tot de mogelijkheden behoren.

De uitbreiding van de alliantie vertegenwoordigt een additionele waarde (mogelijke succesbetalingen die Galapagos kan ontvangen) van €150 miljoen.

In het eerste kwartaal van 2010 kondigde Galapagos eveneens succesbetalingen aan in de allianties met Merck op gebied van stofwisselings- en ontstekingsziekten. Bovendien werd een derde preklinisch kandidaat-medicijn in de artritis-alliantie met GlaxoSmithKline ontwikkeld.

In januari 2010 kondigden Galapagos en Roche een nieuwe strategische alliantie af op gebied van kleine moleculen en antilichamen therapieën gebaseerd op nieuwe targets voor de chronische longziekte COPD (chronic obstructive pulmonary disease), met mogelijke succesbetalingen van meer dan €400 miljoen, plus double-digit royalty's. Deze week kondigde Galapagos aan dat deze alliantie werd uitgebreid waarbij het aantal antilichamen targets werd vergroot en het soort moleculen werd verruimd waardoor ook andere therapieën gebaseerd op peptiden, siRNAs en andere macromoleculen tot de mogelijkheden behoren. De uitbreiding van de alliantie vertegenwoordigt een additionele waarde (mogelijke succesbetalingen die Galapagos kan ontvangen) van €150 miljoen. In het eerste kwartaal van 2010 kondigde Galapagos eveneens succesbetalingen aan in de allianties met Merck op gebied van stofwisselings- en ontstekingsziekten. Bovendien werd een derde preklinisch kandidaat-medicijn in de artritis-alliantie met GlaxoSmithKline ontwikkeld.