Met het bereiken van deze mijlpaal krijgt Galapagos een cash betaling van €500.000 van GSK. Galapagos heeft tot nu toe €4 miljoen van GSK ontvangen onder deze alliantie.

In december 2007 zijn GSK en Galapagos een alliantie gestart om geneesmiddelen tegen infectieziekten te ontdekken en te ontwikkelen voor de ID CEDD divisie van GSK.

De samenwerking is in januari van dit jaar al uitgebreid met drie extra GSK-targets. Galapagos ontwikkelt kandidaat-medicijnen tot en met klinisch Proof of Concept, wat aantoont dat een medicijn in patiënten werkzaam is. Vanaf die fase krijgt GSK het exclusieve recht op verdere ontwikkeling en wereldwijde commercialisering.

Onno van de Stolp (Galapagos): "Het bereiken van de eerste mijlpaal in de GSK-alliantie is voor ons een zeer belangrijk signaal, niet vanwege het financieel aspect ervan maar wel omdat er een barrière wordt doorbroken. Bij relatief kleine mijlsteenbetalingen geven we normaal geen bedragen vrij, maar ditmaal hebben we het wel gedaan. Dat de alliantie met GSK succes lijkt te hebben, is voor ons namelijk zeer goed niews. Een partner als GSK is meestal eerder schichtig om zo'n mijlpaal te melden omdat een standaard is gezet. Gezien het belang voor Galapagos hebben we toch gekozen voor publicatie."

Met het bereiken van deze mijlpaal krijgt Galapagos een cash betaling van €500.000 van GSK. Galapagos heeft tot nu toe €4 miljoen van GSK ontvangen onder deze alliantie. In december 2007 zijn GSK en Galapagos een alliantie gestart om geneesmiddelen tegen infectieziekten te ontdekken en te ontwikkelen voor de ID CEDD divisie van GSK. De samenwerking is in januari van dit jaar al uitgebreid met drie extra GSK-targets. Galapagos ontwikkelt kandidaat-medicijnen tot en met klinisch Proof of Concept, wat aantoont dat een medicijn in patiënten werkzaam is. Vanaf die fase krijgt GSK het exclusieve recht op verdere ontwikkeling en wereldwijde commercialisering. Onno van de Stolp (Galapagos): "Het bereiken van de eerste mijlpaal in de GSK-alliantie is voor ons een zeer belangrijk signaal, niet vanwege het financieel aspect ervan maar wel omdat er een barrière wordt doorbroken. Bij relatief kleine mijlsteenbetalingen geven we normaal geen bedragen vrij, maar ditmaal hebben we het wel gedaan. Dat de alliantie met GSK succes lijkt te hebben, is voor ons namelijk zeer goed niews. Een partner als GSK is meestal eerder schichtig om zo'n mijlpaal te melden omdat een standaard is gezet. Gezien het belang voor Galapagos hebben we toch gekozen voor publicatie."