Anderzijds valt er onmogelijk te voorspellen wat er in de eurozone gaat gebeuren, meer bepaald wat het lot van Griekenland gaat worden. Uiteraard zijn ook de gevolgen daarvan voor de ganse eurozone belangrijk.

Gijsels stelt vast dat het geduld van de eurozone met de Griekse politici in snel tempo aan het opdrogen is. Al heel wat bronnen - waaronder ook gezaghebbende politici - hebben open en bloot gewag gemaakt van een Griekse exit. Dat betekent dat dit dreigement ernstig moet worden genomen.

Twee mogelijke uitkomsten volgens BNP Paribas

In de visie van BNP Paribas zijn er twee mogelijke uitkomsten voor de huidige politieke impasse in Griekenland. De kansen op beide uitkomsten zijn ongeveer gelijkwaardig. In het meest gunstige scenario vindt er bij de verkiezingen een come-back van de voorstanders van het reddingsplan plaats.

Sommige polls, zij het niet allemaal wijzen in de richting van dit scenario. De politieke situatie in het land blijft echter hoogst twijfelachtig, de uitslag van de verkiezingen met enige mate van zekerheid voorspellen is zo goed als mogelijk. Gijsels wijst er op dat in dit scenario alle problemen zeker niet opgelost zijn.

In een minder gunstig scenario zal Griekenland worden gedwongen om de eurozone te verlaten. Het besmettingsgevaar kan in dat geval erg groot zijn. Veel zal dan afhangen van de kracht en de sneldheid waarmee de Europese leiders gaan handelen.

Anderzijds valt er onmogelijk te voorspellen wat er in de eurozone gaat gebeuren, meer bepaald wat het lot van Griekenland gaat worden. Uiteraard zijn ook de gevolgen daarvan voor de ganse eurozone belangrijk. Gijsels stelt vast dat het geduld van de eurozone met de Griekse politici in snel tempo aan het opdrogen is. Al heel wat bronnen - waaronder ook gezaghebbende politici - hebben open en bloot gewag gemaakt van een Griekse exit. Dat betekent dat dit dreigement ernstig moet worden genomen. Twee mogelijke uitkomsten volgens BNP Paribas In de visie van BNP Paribas zijn er twee mogelijke uitkomsten voor de huidige politieke impasse in Griekenland. De kansen op beide uitkomsten zijn ongeveer gelijkwaardig. In het meest gunstige scenario vindt er bij de verkiezingen een come-back van de voorstanders van het reddingsplan plaats. Sommige polls, zij het niet allemaal wijzen in de richting van dit scenario. De politieke situatie in het land blijft echter hoogst twijfelachtig, de uitslag van de verkiezingen met enige mate van zekerheid voorspellen is zo goed als mogelijk. Gijsels wijst er op dat in dit scenario alle problemen zeker niet opgelost zijn. In een minder gunstig scenario zal Griekenland worden gedwongen om de eurozone te verlaten. Het besmettingsgevaar kan in dat geval erg groot zijn. Veel zal dan afhangen van de kracht en de sneldheid waarmee de Europese leiders gaan handelen.