De omzet uit bestrijdingsmiddelen voor gewassen kwam 10% hoger uit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Syngenta spon garen bij hogere volumes voor Touchdown, een totaalherbicide.

De verkoop voor bestrijdingsmiddelen voor gras en breedbladige onkruiden steeg met circa 30%.

Ook concurrenten als Monsanto profiteerden van de verkrappende glyfosaatmarkt, maar ABN Amro verwacht dat Chinese producenten op termijn de balans zullen herstellen, zoals ook in het verleden is gebeurd.

Behalve het breed inzetbare glyfosaat produceert Syngenta ook meer gespecialiseerde middelen om gewassen te beschermen. In dit segment is het bedrijf al jaren marktleider.

De inkomsten van het Zwitserse bedrijf staan en vallen niet met bewegingen op de glyfosaatmarkt. Het bedrijf is al lange tijd succesvol met innovaties en nieuwe producten.

De omzet uit de zadenactiviteiten steeg met 5% in vergelijking met chemicaliën minder hard in het eerste kwartaal.

De verkopen van koren- en sojabonenzaden in Europa en Azië lieten een mooie plus zien, terwijl de omzet zich in Noord-Amerika vlak ontwikkelde als gevolg van lagere inkomsten uit royalty's.

Ook de late start van het zaaiseizoen in Noord-Amerika heeft de zadenverkoop in deze regio onder druk gezet in. In vergelijking met concurrenten verkoopt Syngenta meer groentezaden.

De verkopen daarvan staan onder druk omdat Europeanen bezuinigen op kwalitatief hoogwaardige groenten. De verkopen dikten eind 2012 echter weer aan en stegen in het eerste kwartaal op jaarbasis 3%.

Tegen constante wisselkoersen zag het bedrijf de verkopen met 8% toenemen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. ABN Amro voorziet voor dit jaar een omzetstijging van 7%.

De analisten van de bank denken dat het aandeel Syngenta in absolute zin wat aan de dure kant is. Dat geldt ook als de waardering wordt vergeleken met concurrenten als Monsanto en DuPont.

De omzet uit bestrijdingsmiddelen voor gewassen kwam 10% hoger uit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Syngenta spon garen bij hogere volumes voor Touchdown, een totaalherbicide. De verkoop voor bestrijdingsmiddelen voor gras en breedbladige onkruiden steeg met circa 30%. Ook concurrenten als Monsanto profiteerden van de verkrappende glyfosaatmarkt, maar ABN Amro verwacht dat Chinese producenten op termijn de balans zullen herstellen, zoals ook in het verleden is gebeurd. Behalve het breed inzetbare glyfosaat produceert Syngenta ook meer gespecialiseerde middelen om gewassen te beschermen. In dit segment is het bedrijf al jaren marktleider. De inkomsten van het Zwitserse bedrijf staan en vallen niet met bewegingen op de glyfosaatmarkt. Het bedrijf is al lange tijd succesvol met innovaties en nieuwe producten. De omzet uit de zadenactiviteiten steeg met 5% in vergelijking met chemicaliën minder hard in het eerste kwartaal. De verkopen van koren- en sojabonenzaden in Europa en Azië lieten een mooie plus zien, terwijl de omzet zich in Noord-Amerika vlak ontwikkelde als gevolg van lagere inkomsten uit royalty's. Ook de late start van het zaaiseizoen in Noord-Amerika heeft de zadenverkoop in deze regio onder druk gezet in. In vergelijking met concurrenten verkoopt Syngenta meer groentezaden. De verkopen daarvan staan onder druk omdat Europeanen bezuinigen op kwalitatief hoogwaardige groenten. De verkopen dikten eind 2012 echter weer aan en stegen in het eerste kwartaal op jaarbasis 3%. Tegen constante wisselkoersen zag het bedrijf de verkopen met 8% toenemen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. ABN Amro voorziet voor dit jaar een omzetstijging van 7%. De analisten van de bank denken dat het aandeel Syngenta in absolute zin wat aan de dure kant is. Dat geldt ook als de waardering wordt vergeleken met concurrenten als Monsanto en DuPont.