Deze studies waren bedoeld om na te gaan of er voldoende argumenten zijn voor de verdere klinische ontwikkeling van lacosamide en rotigotine in deze indicaties.

In de respectieve studies werd geen statistische significantie voor de primaire eindpunten bereikt. Het onderzoek wordt dus stopgezet.

Bank Degroof merkt op dat UCB op die manier op korte termijn kosten kan besparen en zo de marges verbeteren. Het nieuws heeft volgens de analisten van de bank weinig impact op de waardering, zodat het koopadvies blijft staan.

KBC Securities had geen rekening gehouden met inkomsten, zodat er niets verandert aan de business case. Het neutraal advies voor het aandeel blijft behouden.

Deze studies waren bedoeld om na te gaan of er voldoende argumenten zijn voor de verdere klinische ontwikkeling van lacosamide en rotigotine in deze indicaties. In de respectieve studies werd geen statistische significantie voor de primaire eindpunten bereikt. Het onderzoek wordt dus stopgezet. Bank Degroof merkt op dat UCB op die manier op korte termijn kosten kan besparen en zo de marges verbeteren. Het nieuws heeft volgens de analisten van de bank weinig impact op de waardering, zodat het koopadvies blijft staan. KBC Securities had geen rekening gehouden met inkomsten, zodat er niets verandert aan de business case. Het neutraal advies voor het aandeel blijft behouden.