Iedereen heeft de afgelopen dagen de rente-evolutie in de grote wereldeconomieën in de gaten gehouden, maar ook in de Europese periferie zijn de obligatierendementen opnieuw gestegen. Gevolg was bijvoorbeeld dat Italië meer moest betalen op een veiling van obligaties met een looptijd van 12 maanden.

Nicholas Spiro, hoofd van Sprio Sovereign Strategy, wijst er op dat ook in andere landen de obligatierendementen weer een stijgende trend vertoonden. Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat de crisis in de eurozone verre van opgelost is, ze kan op eender welk moment opnieuw opflakkeren.

Iedereen heeft de afgelopen dagen de rente-evolutie in de grote wereldeconomieën in de gaten gehouden, maar ook in de Europese periferie zijn de obligatierendementen opnieuw gestegen. Gevolg was bijvoorbeeld dat Italië meer moest betalen op een veiling van obligaties met een looptijd van 12 maanden. Nicholas Spiro, hoofd van Sprio Sovereign Strategy, wijst er op dat ook in andere landen de obligatierendementen weer een stijgende trend vertoonden. Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat de crisis in de eurozone verre van opgelost is, ze kan op eender welk moment opnieuw opflakkeren.