Het BBP groeide tijdens het tweede kwartaal weliswaar met het vooropgestelde doel van 7,50%, terwijl ook de industriële productie iets boven de verwachtingen uitkwam. Beide cijfers worden echter opgesteld door de regering en kunnen dus gemanipuleerd worden.

Anderzijds waren de cijfers over de kleinhandelsverkopen beneden de verwachtingen en gingen de woningprijzen opnieuw naar omlaag. De Chinese overheid is dus blijkbaar weer bezig om de cijfers kunstmatig op te poetsen, waarbij hervormingen op langere termijn uit de weg worden gegaan.

Het BBP groeide tijdens het tweede kwartaal weliswaar met het vooropgestelde doel van 7,50%, terwijl ook de industriële productie iets boven de verwachtingen uitkwam. Beide cijfers worden echter opgesteld door de regering en kunnen dus gemanipuleerd worden. Anderzijds waren de cijfers over de kleinhandelsverkopen beneden de verwachtingen en gingen de woningprijzen opnieuw naar omlaag. De Chinese overheid is dus blijkbaar weer bezig om de cijfers kunstmatig op te poetsen, waarbij hervormingen op langere termijn uit de weg worden gegaan.