De vraag is hoe belangrijk Cyprus in een Europese context is. Volgens sommige economen kan een bankroet van het eiland de Europese schuldencrisis weer in een hogere versnelling brengen, andere economen geloven niet in zo'n scenario. Cyprus zou te klein zijn om veel gevaar op te leveren.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble behoort tot het laatstgenoemde kamp, volgens Schaüble is Cyprus voor het systeem niet belangrijk genoeg om de rest van de eurozone in gevaar te brengen.

President van de Europese Centrale Bank Mario Draghi is het daar niet mee eens. Afgelopen weekend kwam het tot een vinnige discussie tussen beiden.

De vraag is hoe belangrijk Cyprus in een Europese context is. Volgens sommige economen kan een bankroet van het eiland de Europese schuldencrisis weer in een hogere versnelling brengen, andere economen geloven niet in zo'n scenario. Cyprus zou te klein zijn om veel gevaar op te leveren. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble behoort tot het laatstgenoemde kamp, volgens Schaüble is Cyprus voor het systeem niet belangrijk genoeg om de rest van de eurozone in gevaar te brengen. President van de Europese Centrale Bank Mario Draghi is het daar niet mee eens. Afgelopen weekend kwam het tot een vinnige discussie tussen beiden.