De kwestie zit volgens Ma dieper dan gewoon dan gewoon maar de centrale bank, want iedereen weet dat in China de People's Bank of China niet de uiteindelijke beslissing neemt.

Mogelijk werd er binnen de regering geen overeenstemming bereikt tussen voor- en tegenstanders van een renteverhoging. Ma merkt op dat zo'n beslissing op basis van consensus wordt genomen.

De Chinese consumentenprijzen stegen in november met 5,10%, terwijl de producentenprijzen zelfs een stijging met 6,10% lieten optekenen. De inflatie dreigt ook volgend jaar de grootste uitdaging te worden waar China mee wordt geconfronteerd.

De kwestie zit volgens Ma dieper dan gewoon dan gewoon maar de centrale bank, want iedereen weet dat in China de People's Bank of China niet de uiteindelijke beslissing neemt. Mogelijk werd er binnen de regering geen overeenstemming bereikt tussen voor- en tegenstanders van een renteverhoging. Ma merkt op dat zo'n beslissing op basis van consensus wordt genomen. De Chinese consumentenprijzen stegen in november met 5,10%, terwijl de producentenprijzen zelfs een stijging met 6,10% lieten optekenen. De inflatie dreigt ook volgend jaar de grootste uitdaging te worden waar China mee wordt geconfronteerd.