Tegenover de eerdere eis tot strenge bezuinigingen zijn er ook leden die Griekenland meer tijd willen gunnen en eventueel een nieuwe ronde afwaarderingen op de schulden wil voorstellen.

Dat de ECB met een afwaardering in zal stemmen lijkt uitgesloten. ECB-lid Asmussen liet zich in die bewoordingen uit en de Bundesbank zou de rechtgeldigheid van het nieuwe opkoopprogramma van de ECB onderzoeken, iets waarover het Constitutionele Hof ook haar bedenkingen had.

Interesse voor Duitse overheidsobligaties vertoont dalende trend

Duitsland wil dat Spanje hervormt. De Duitse belangen in Spanje zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog groot. Er staat
voor $ 140 mrd aan leningen in het land uit. De rente op Duitse 10-jaarsleningen heeft onder die Spaanse dreiging niet te lijden en daalde verder tot onder de 1,5%.

Dit renteniveau bleek echter niet aantrekkelijk genoeg om voldoende beleggers te interesseren voor leningen met een totaalwaarde van Eur 5 mrd.

Er werd voor Eur 3,2 mrd opgehaald. Dat betekent dat de Bundesbank het restant, ofwel 36%, heeft aangekocht en zij zal deze geleidelijk op de secundaire markt verkopen.

Het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de tweede keer deze maand dat niet volledig op de uitgifte is ingeschreven, wat nietz zo'n goed signaal is.

Tegenover de eerdere eis tot strenge bezuinigingen zijn er ook leden die Griekenland meer tijd willen gunnen en eventueel een nieuwe ronde afwaarderingen op de schulden wil voorstellen. Dat de ECB met een afwaardering in zal stemmen lijkt uitgesloten. ECB-lid Asmussen liet zich in die bewoordingen uit en de Bundesbank zou de rechtgeldigheid van het nieuwe opkoopprogramma van de ECB onderzoeken, iets waarover het Constitutionele Hof ook haar bedenkingen had. Interesse voor Duitse overheidsobligaties vertoont dalende trendDuitsland wil dat Spanje hervormt. De Duitse belangen in Spanje zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog groot. Er staat voor $ 140 mrd aan leningen in het land uit. De rente op Duitse 10-jaarsleningen heeft onder die Spaanse dreiging niet te lijden en daalde verder tot onder de 1,5%. Dit renteniveau bleek echter niet aantrekkelijk genoeg om voldoende beleggers te interesseren voor leningen met een totaalwaarde van Eur 5 mrd. Er werd voor Eur 3,2 mrd opgehaald. Dat betekent dat de Bundesbank het restant, ofwel 36%, heeft aangekocht en zij zal deze geleidelijk op de secundaire markt verkopen. Het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de tweede keer deze maand dat niet volledig op de uitgifte is ingeschreven, wat nietz zo'n goed signaal is.