Die vraag houdt ongetwijfeld verband met het feit dat Deutsche Bank afstand heeft gedaan van zijn zetel in de London Gold Fix, de grootste Duitse bank zal dus niet langer mee de goudprijs helpen bepalen. Blijkbaar is de BAFIN aan het onderzoeken in welke mate Duitse beleggers betrokken werden bij de manipulatie van de goudprijs.

Maar de Duitse betrokkenheid bij de goudmarkt gaat uiteraard nog een stuk verder. Het probleem van het goud van de Duitse centrale bank is nog altijd niet opgelost. Maanden geleden vroeg de Bundesbank haar goud terug aan het buitenland, maar tot dusver is dat nog altijd niet terug naar huis gekomen.

Die vraag houdt ongetwijfeld verband met het feit dat Deutsche Bank afstand heeft gedaan van zijn zetel in de London Gold Fix, de grootste Duitse bank zal dus niet langer mee de goudprijs helpen bepalen. Blijkbaar is de BAFIN aan het onderzoeken in welke mate Duitse beleggers betrokken werden bij de manipulatie van de goudprijs. Maar de Duitse betrokkenheid bij de goudmarkt gaat uiteraard nog een stuk verder. Het probleem van het goud van de Duitse centrale bank is nog altijd niet opgelost. Maanden geleden vroeg de Bundesbank haar goud terug aan het buitenland, maar tot dusver is dat nog altijd niet terug naar huis gekomen.