Inmiddels heeft Deutsche Bank officieel zijn zetel in het London Fixing Committee beschikbaar gestaan, met andere leden van de LMBA wordt volgens de Wall Street Journal onderhandeld over een verkoop van die zetel. Inmiddels kijkt iedereen uit naar de verdere resultaten van het onderzoek van de manipulatie van de goudhandel.

Die manipulatie zou veel ernstigere vormen hebben aangenomen dan destijds de manupulatie van de LIBOR-rente, waar verschillende banken zware straffen voor oplopen. De vraag kan nu gesteld worden wat er met de goudprijs gebeurd zou zijn wanneer die niet gemanipuleerd was.

Inmiddels heeft Deutsche Bank officieel zijn zetel in het London Fixing Committee beschikbaar gestaan, met andere leden van de LMBA wordt volgens de Wall Street Journal onderhandeld over een verkoop van die zetel. Inmiddels kijkt iedereen uit naar de verdere resultaten van het onderzoek van de manipulatie van de goudhandel. Die manipulatie zou veel ernstigere vormen hebben aangenomen dan destijds de manupulatie van de LIBOR-rente, waar verschillende banken zware straffen voor oplopen. De vraag kan nu gesteld worden wat er met de goudprijs gebeurd zou zijn wanneer die niet gemanipuleerd was.