Valuta's mogen niet als wapens worden beschouwd, aldus Strauss-Kahn. Toch stelde hij dat de onderwaardering van de Chinese yuan centraal staat in de huidige valutacrisis.

Die onderwaardering is de bron van spanningen die steeds dreigender vormen aannemen. Wanneer we een nieuwe crisis willen vermijden, moet China volgens Strauss-Kahn toegevingen doen.

Er bestaat geen nationale oplossing voor de huidige crisis, internationale samenwerking is nodig om een oplossing te zoeken. Hij deed een oproep aan China om meer verantwoordelijkheid aan de dag te leggen.

Valuta's mogen niet als wapens worden beschouwd, aldus Strauss-Kahn. Toch stelde hij dat de onderwaardering van de Chinese yuan centraal staat in de huidige valutacrisis. Die onderwaardering is de bron van spanningen die steeds dreigender vormen aannemen. Wanneer we een nieuwe crisis willen vermijden, moet China volgens Strauss-Kahn toegevingen doen. Er bestaat geen nationale oplossing voor de huidige crisis, internationale samenwerking is nodig om een oplossing te zoeken. Hij deed een oproep aan China om meer verantwoordelijkheid aan de dag te leggen.