De olieprijs bevindt zich echter nog steeds in de buurt van het hoogste niveau voor de afgelopen vijf maanden. De hausse in de olieprijs wordt echter afgeremd door de publicatie van de Amerikaanse olievoorraden gisteren.

Daaruit bleek dat de benzinevoorraden de sterkste stijging sinds mei 2008 te zien gaven. Jonathan Barratt, managing director Commodity Broking Services Pty in Sidney, ziet ruimte voor verdere stijging.

De oliemarkt rekent er namelijk op dat er nieuwe maatregelen gaan worden genomen die de economische groei kunnen aanzwengelend. Daardoor kan de vraag naar olie gaan toenemen.

De olieprijs bevindt zich echter nog steeds in de buurt van het hoogste niveau voor de afgelopen vijf maanden. De hausse in de olieprijs wordt echter afgeremd door de publicatie van de Amerikaanse olievoorraden gisteren. Daaruit bleek dat de benzinevoorraden de sterkste stijging sinds mei 2008 te zien gaven. Jonathan Barratt, managing director Commodity Broking Services Pty in Sidney, ziet ruimte voor verdere stijging. De oliemarkt rekent er namelijk op dat er nieuwe maatregelen gaan worden genomen die de economische groei kunnen aanzwengelend. Daardoor kan de vraag naar olie gaan toenemen.