Van finance-gedreven economieën wordt niet langer een hogere en stabielere economische ontwikkeling verwacht, terwijl enkele systemisch belangrijke opkomende economieën zich snel ontwikkelen, wat betekent dat er ruimte moet worden gemaakt voor een herschikking van de verschillende economieën. In deze 'new normal' zullen de traditionele scheidslijnen tussen industrielanden en opkomende economieën verder vervagen.

Dergelijke factoren vormen belangrijke veranderingen in het werkveld van institutionele beleggers, inclusief staatsinvesteringsfondsen, en vergen aanpassingen van beleggingsstrategieën en risicobeheer, maar ook van zakelijke en operationele strategieën.

Dat zal sommige staatsinvesteringsfondsen uit hun comfort zone brengen, en er zijn risico's aan verbonden. Desondanks is het alternatief van de traditionele benadering, gezien de omvang van de huidige en toekomstige veranderingen in de wereldeconomie, nog riskanter.

Van finance-gedreven economieën wordt niet langer een hogere en stabielere economische ontwikkeling verwacht, terwijl enkele systemisch belangrijke opkomende economieën zich snel ontwikkelen, wat betekent dat er ruimte moet worden gemaakt voor een herschikking van de verschillende economieën. In deze 'new normal' zullen de traditionele scheidslijnen tussen industrielanden en opkomende economieën verder vervagen. Dergelijke factoren vormen belangrijke veranderingen in het werkveld van institutionele beleggers, inclusief staatsinvesteringsfondsen, en vergen aanpassingen van beleggingsstrategieën en risicobeheer, maar ook van zakelijke en operationele strategieën. Dat zal sommige staatsinvesteringsfondsen uit hun comfort zone brengen, en er zijn risico's aan verbonden. Desondanks is het alternatief van de traditionele benadering, gezien de omvang van de huidige en toekomstige veranderingen in de wereldeconomie, nog riskanter.