Keith McCullough, CEO van Hedgeye Risk Management, is van mening dat Bernanke misschien weliswaar gelijk heeft, maar dat hij het algemene plaatje te veel uit het oog verliest.

Het zijn inderdaad de grondstoffenprijzen die de inflatie naar omhoog duwenn, maar het is niettemin opletten geblazen voor de neveneffecten van headline inflatie. Die kan namelijk op termijn ook de kerninflatie gaan beïnvloeden.

Keith McCullough verwijt Bernanke een zekere vorm van kortzichtigheid. Het is niet de inflatie op korte termijn waar mee rekening moet worden gehouden, maar wel met de toekomstige inflatie.

Keith McCullough, CEO van Hedgeye Risk Management, is van mening dat Bernanke misschien weliswaar gelijk heeft, maar dat hij het algemene plaatje te veel uit het oog verliest. Het zijn inderdaad de grondstoffenprijzen die de inflatie naar omhoog duwenn, maar het is niettemin opletten geblazen voor de neveneffecten van headline inflatie. Die kan namelijk op termijn ook de kerninflatie gaan beïnvloeden. Keith McCullough verwijt Bernanke een zekere vorm van kortzichtigheid. Het is niet de inflatie op korte termijn waar mee rekening moet worden gehouden, maar wel met de toekomstige inflatie.