Ook uit Duitsland kwam er goed nieuws. De ZEW-index, een maatstaf voor de stemming onder investeerders in de Duitse economie, bleek veel sterker te zijn gestegen dan door analisten was verwacht.

Dat was ook het geval met de Ifo-index, een directere maatstaf voor het Duitse ondernemersvertrouwen, die in januari sterker dan verwacht steeg. Het is de derde maand op rij dat deze index stijgt.

En tenslotte bleken zowel in de Verenigde Staten, de eurozone, als in China, de inkoopmanagers in de industrie optimistischer te zijn geworden.

In de eurozone ligt die weliswaar nog op een laag niveau, maar in de beide andere regio's ligt de index nu ruim boven het 'groei-noch-krimp'-niveau van 50.

Ook uit Duitsland kwam er goed nieuws. De ZEW-index, een maatstaf voor de stemming onder investeerders in de Duitse economie, bleek veel sterker te zijn gestegen dan door analisten was verwacht. Dat was ook het geval met de Ifo-index, een directere maatstaf voor het Duitse ondernemersvertrouwen, die in januari sterker dan verwacht steeg. Het is de derde maand op rij dat deze index stijgt. En tenslotte bleken zowel in de Verenigde Staten, de eurozone, als in China, de inkoopmanagers in de industrie optimistischer te zijn geworden. In de eurozone ligt die weliswaar nog op een laag niveau, maar in de beide andere regio's ligt de index nu ruim boven het 'groei-noch-krimp'-niveau van 50.