Aan het begin van deze week zullen de indices van inkoopmanagers in de industrie worden gepubliceerd in zowel Europa, als de Verenigde Staten en ook in China.

Later in de week zullen dezelfde gegevens over de dienstensector verschijnen.

Deze cijfers zullen een indicatie moeten geven of de positieve stemming zich ook in december voortzet. Daarnaast zal in Duitsland de zogeheten Ifo-index worden gepubliceerd, een meer directe indicator voor het ondernemersvertrouwen.

En voorts kijken de financiële markten natuurlijk ook met belangstelling naar het consumentenvertrouwen in december, dat in veel Europese landen aan het einde van de week wordt gepubliceerd.

Optimistische consumenten kunnen het beeld van de Europese economie verder opfleuren, gezien het grote gewicht van de consumptie in de economie.

Aan het begin van deze week zullen de indices van inkoopmanagers in de industrie worden gepubliceerd in zowel Europa, als de Verenigde Staten en ook in China. Later in de week zullen dezelfde gegevens over de dienstensector verschijnen. Deze cijfers zullen een indicatie moeten geven of de positieve stemming zich ook in december voortzet. Daarnaast zal in Duitsland de zogeheten Ifo-index worden gepubliceerd, een meer directe indicator voor het ondernemersvertrouwen. En voorts kijken de financiële markten natuurlijk ook met belangstelling naar het consumentenvertrouwen in december, dat in veel Europese landen aan het einde van de week wordt gepubliceerd. Optimistische consumenten kunnen het beeld van de Europese economie verder opfleuren, gezien het grote gewicht van de consumptie in de economie.