Uiteindelijk sloot de koers fors lager. De reacties van de analiste waren dan ook allesbehalve enthousiast. Bij ING merkte Emmanuel Carlier op dat de onderliggende winstrend bij Mobistar nog altijd niet verbeterd is. De convergentiestrategie werkt dus blijkbaar niet.

Eenmalige factoren

Dat Mobistar de guidance handhaaft, zegt volgens Carlier eigenlijk niets. Er moet namelijk rekening geworden met een aantal positieve eenmalige factoren. Wel goed nieuws was dat Mobistar voor de periode 2013-2015 lanceerde een nieuw besparingsplan.

In totaal wordt gemikt op besparingen voor een bedrag van 100 miljoen euro bruto. Carlier blijft voorzichtig voor Mobistar, dat van alle Belgische telecomoperatoren de grootste risico's loopt. Het neutraal advies voor het aandeel blijft behouden, met een koersdoel van 29 euro.

Uiteindelijk sloot de koers fors lager. De reacties van de analiste waren dan ook allesbehalve enthousiast. Bij ING merkte Emmanuel Carlier op dat de onderliggende winstrend bij Mobistar nog altijd niet verbeterd is. De convergentiestrategie werkt dus blijkbaar niet. Eenmalige factoren Dat Mobistar de guidance handhaaft, zegt volgens Carlier eigenlijk niets. Er moet namelijk rekening geworden met een aantal positieve eenmalige factoren. Wel goed nieuws was dat Mobistar voor de periode 2013-2015 lanceerde een nieuw besparingsplan. In totaal wordt gemikt op besparingen voor een bedrag van 100 miljoen euro bruto. Carlier blijft voorzichtig voor Mobistar, dat van alle Belgische telecomoperatoren de grootste risico's loopt. Het neutraal advies voor het aandeel blijft behouden, met een koersdoel van 29 euro.