De resultaten die KBC over het tweede kwartaal (en de eerste zes maanden van dit jaar) bekendmaakte, lagen grotendeels in de lijn van de verwachtingen.

De omzet was weliswaar iets lager dan verwacht, maar dat werd goedgemaakt door het lage bedrag aan afschrijvingen.

Goede guidance Basel 3 common equity ratio

KBC gaf een goede guidance wat betreft de Basel 3 common equity ratio, ook wanneer er rekening wordt gehouden met de terugbetaling van de ontvangen staatssteun.

De nettowinst kwam uit op 372 miljoen euro, een bedrag dat duidelijk boven de consensusverwachting van 328 miljoen euro lag.

Analist Albert Ploegh van ING had overigens slechts op een winst van 314 miljoen euro gerekend. Met de kennis van de kwartaalcijfers op zak, handhaaft Ploegh een koopadvies voor het aandeel met daaraan gekoppeld een koersdoel van 22,50 euro.

De resultaten die KBC over het tweede kwartaal (en de eerste zes maanden van dit jaar) bekendmaakte, lagen grotendeels in de lijn van de verwachtingen. De omzet was weliswaar iets lager dan verwacht, maar dat werd goedgemaakt door het lage bedrag aan afschrijvingen. Goede guidance Basel 3 common equity ratio KBC gaf een goede guidance wat betreft de Basel 3 common equity ratio, ook wanneer er rekening wordt gehouden met de terugbetaling van de ontvangen staatssteun. De nettowinst kwam uit op 372 miljoen euro, een bedrag dat duidelijk boven de consensusverwachting van 328 miljoen euro lag. Analist Albert Ploegh van ING had overigens slechts op een winst van 314 miljoen euro gerekend. Met de kennis van de kwartaalcijfers op zak, handhaaft Ploegh een koopadvies voor het aandeel met daaraan gekoppeld een koersdoel van 22,50 euro.