In vele domeinen veranderde de bedrijfsomgeving in gunstige zin sinds het begin van het jaar. Die tendens hield grotendeels aan tijdens het tweede kwartaal.

Jan Vanhevel: "De bedrijfsmarges bleven sterk, het sentiment op de kapitaalmarkten verbeterde, de verzekeringsresultaten waren degelijk en de kostenbesparingen werpen vrucht af. De tendensen voor probleemkredieten stegen, maar bleven binnen de verwachtingen."

"Er werden een aantal uitzonderlijke elementen geboekt, aangezien we extra maatregelen troffen om de gevoeligheid van toekomstige inkomsten verder te beperken, zoals een overheidsgarantie om CDO-gerelateerde verliezen te limiteren. We hebben ook enkele investmentbankposities die werden stopgezet afgewaardeerd."

De resultaten van KBC zijn niet zo makkelijk te interpreteren, maar de onderliggende nettowinst kwam ongeveer conform tot iets boven de consensusverwachtingen van de analisten uit.

Daar was gerekend op een onderliggende nettowinst van 375 tot 400 miljoen euro. De nettowinst zelf kwam anderzijds iets onder de verwachting van ING uit, maar was duidelijk beter dan het verlies van 401 miljoen euro conform de consensus bij Reuters.

In vele domeinen veranderde de bedrijfsomgeving in gunstige zin sinds het begin van het jaar. Die tendens hield grotendeels aan tijdens het tweede kwartaal. Jan Vanhevel: "De bedrijfsmarges bleven sterk, het sentiment op de kapitaalmarkten verbeterde, de verzekeringsresultaten waren degelijk en de kostenbesparingen werpen vrucht af. De tendensen voor probleemkredieten stegen, maar bleven binnen de verwachtingen.""Er werden een aantal uitzonderlijke elementen geboekt, aangezien we extra maatregelen troffen om de gevoeligheid van toekomstige inkomsten verder te beperken, zoals een overheidsgarantie om CDO-gerelateerde verliezen te limiteren. We hebben ook enkele investmentbankposities die werden stopgezet afgewaardeerd."De resultaten van KBC zijn niet zo makkelijk te interpreteren, maar de onderliggende nettowinst kwam ongeveer conform tot iets boven de consensusverwachtingen van de analisten uit. Daar was gerekend op een onderliggende nettowinst van 375 tot 400 miljoen euro. De nettowinst zelf kwam anderzijds iets onder de verwachting van ING uit, maar was duidelijk beter dan het verlies van 401 miljoen euro conform de consensus bij Reuters.