Deze bestond uit een bijdrage van respectievelijk €24 miljoen en €198 miljoen van het mijnbouw- en smeltsegment, en €(15) miljoen in het Andere en Eliminaties-segment.

Nyrstar bleef haar groeistrategie volgen. Deze is gericht op het selectief nastreven van opportuniteiten in de mijnbouw, waarbij de voorkeur uitgaat naar mijnen die haar bestaande smeltactiva en -markten waar er expertise en bewezen capaciteit bestaat ondersteunen.

In 2010 kocht Nyrstar 1,25 miljoen ton zink in concentraat van Talvivaara (Finland) in februari, de resterende 15% van de Coricancha-mijn (Peru) in juli, de Contonga- en Pucarrajo-mijn (Peru) in juli en daarna de activiteiten in Campo Morado (Mexico) in januari 2011.

Nyrstar heeft haar doelstelling van 30% integratie nu overschreden, op basis van volledige productie van de bestaande mijnen (met inbegrip van de Talvivaara streaming overeenkomst en de Campo Morado activiteit).

Op volledige productie zouden de huidige zinkmijnactiviteiten van Nyrstar behoren tot een van de tien grootste ter wereld op basis van de productie in 2010 volgens Brook Hunt.

Daarnaast verwierf Nyrstar in 2010 ook een belang van 10,24% in een mijnontwikkelingsproject in Chili (Herencia Resources plc) en een belang van 11% (nu goed voor een belang van 26,5%) in een mijnontwikkelingsproject in Noord-Groenland (Ironbark Zinc Limited).

Deze bestond uit een bijdrage van respectievelijk €24 miljoen en €198 miljoen van het mijnbouw- en smeltsegment, en €(15) miljoen in het Andere en Eliminaties-segment. Nyrstar bleef haar groeistrategie volgen. Deze is gericht op het selectief nastreven van opportuniteiten in de mijnbouw, waarbij de voorkeur uitgaat naar mijnen die haar bestaande smeltactiva en -markten waar er expertise en bewezen capaciteit bestaat ondersteunen. In 2010 kocht Nyrstar 1,25 miljoen ton zink in concentraat van Talvivaara (Finland) in februari, de resterende 15% van de Coricancha-mijn (Peru) in juli, de Contonga- en Pucarrajo-mijn (Peru) in juli en daarna de activiteiten in Campo Morado (Mexico) in januari 2011. Nyrstar heeft haar doelstelling van 30% integratie nu overschreden, op basis van volledige productie van de bestaande mijnen (met inbegrip van de Talvivaara streaming overeenkomst en de Campo Morado activiteit). Op volledige productie zouden de huidige zinkmijnactiviteiten van Nyrstar behoren tot een van de tien grootste ter wereld op basis van de productie in 2010 volgens Brook Hunt. Daarnaast verwierf Nyrstar in 2010 ook een belang van 10,24% in een mijnontwikkelingsproject in Chili (Herencia Resources plc) en een belang van 11% (nu goed voor een belang van 26,5%) in een mijnontwikkelingsproject in Noord-Groenland (Ironbark Zinc Limited).