Dat wordt nog eens bevestigd door de winstwaarschuwing van Valero over het tweede kwartaal. Het bedrijf voorziet een nettoverlies van USD 0,50 per aandeel, terwijl de markt daarvoor nog uitging van een winst per aandeel van USD 0,75.

ABN Amro vindt het opvallend dat de onderneming de waarschuwing geeft terwijl nog maar tweederde van het kwartaal onderweg is.

Concluderend handhaven de bank het onderwogen-advies voor de raffinagesector, met daarbij een verkoopaanbeveling voor zowel Valero als Neste Oil.

Dat wordt nog eens bevestigd door de winstwaarschuwing van Valero over het tweede kwartaal. Het bedrijf voorziet een nettoverlies van USD 0,50 per aandeel, terwijl de markt daarvoor nog uitging van een winst per aandeel van USD 0,75. ABN Amro vindt het opvallend dat de onderneming de waarschuwing geeft terwijl nog maar tweederde van het kwartaal onderweg is. Concluderend handhaven de bank het onderwogen-advies voor de raffinagesector, met daarbij een verkoopaanbeveling voor zowel Valero als Neste Oil.