De nettowinst kwam uit op EUR 788 miljoen. Dit was lager dan de gemiddelde verwachting van EUR 907 miljoen. Deze lagere nettowinst was voornamelijk te wijten aan eenmalige gebeurtenissen.

De onderliggende nettowinst kwam daarentegen uit op EUR 942 miljoen, waar wij EUR 867 miljoen verwachtten.

ING heeft solide beheersing van de kosten laten zien en de netto rentemarge kwam met 142 basispunten ook uit boven de gemiddelde verwachting.

Teleurstellend waren de hoger dan verwachte afschrijvingen op leningen. De NPL-ratio (niet-presterende leningen) steeg van 2,6 naar 2,8% dankzij met name Nederland en Spanje.

De bankentak deed het goed dankzij een groeiende hoeveelheid spaargeld, accounts, leningen en verbetering van de netto rentemarge. De verzekeringstak deed het beter dan verwacht in Azië, Europa en in de Verenigde Staten.

ABN Amro blijft koper. De bank is goed op weg met het herstructureringsprogramma en ook de kapitaalratio's zijn goed.

De nettowinst kwam uit op EUR 788 miljoen. Dit was lager dan de gemiddelde verwachting van EUR 907 miljoen. Deze lagere nettowinst was voornamelijk te wijten aan eenmalige gebeurtenissen. De onderliggende nettowinst kwam daarentegen uit op EUR 942 miljoen, waar wij EUR 867 miljoen verwachtten. ING heeft solide beheersing van de kosten laten zien en de netto rentemarge kwam met 142 basispunten ook uit boven de gemiddelde verwachting. Teleurstellend waren de hoger dan verwachte afschrijvingen op leningen. De NPL-ratio (niet-presterende leningen) steeg van 2,6 naar 2,8% dankzij met name Nederland en Spanje. De bankentak deed het goed dankzij een groeiende hoeveelheid spaargeld, accounts, leningen en verbetering van de netto rentemarge. De verzekeringstak deed het beter dan verwacht in Azië, Europa en in de Verenigde Staten. ABN Amro blijft koper. De bank is goed op weg met het herstructureringsprogramma en ook de kapitaalratio's zijn goed.