Maar onder die ogenschijnlijke rustige oppervlakte broeit er niettemin van alles. De beleggers zijn in toenemende bezorgd, want ze beseffen maar al te goed dat de centrale banken bezig zijn aan het grootste expertiment dat ooit in de geschiedenis van de wereldeconomie werd uitgevoerd.

Vooral wordt uitgekeken wat de Amerikaanse centrale bank zal doen wanneer het programma van quantative easing is afgewerkt. De FED heeft al enkele keren een verhoging van de rente in het vooruitzicht gesteld, maar het juiste tijdstip wanneer die er komt blijft onzeker.

Maar onder die ogenschijnlijke rustige oppervlakte broeit er niettemin van alles. De beleggers zijn in toenemende bezorgd, want ze beseffen maar al te goed dat de centrale banken bezig zijn aan het grootste expertiment dat ooit in de geschiedenis van de wereldeconomie werd uitgevoerd. Vooral wordt uitgekeken wat de Amerikaanse centrale bank zal doen wanneer het programma van quantative easing is afgewerkt. De FED heeft al enkele keren een verhoging van de rente in het vooruitzicht gesteld, maar het juiste tijdstip wanneer die er komt blijft onzeker.