Willem Buiter, hoofdeconoom bij Citigroup, merkt op dat een reorganisatie van de schulden van een aantal Europese landen in de problemen op de huidige en niet op de toekomstige schulden betrekking zal hebben.

Buiter publiceerde afgelopen weekend een rapport waarin te lezen stond waarom een herschikking van de schulden in landen als Griekenland, Ierland en Spanje simpelweg onvermijdelijk is.

De Griekse overheidsschulden zijn veel te hoog, terwijl Ierland onmogelijk in staat lijkt om de problemen van zijn banksector op te lossen.

Afgelopen weekend deden al geruchten de ronde dat Griekenland met een aantal grote institutionele beleggers rond de tafel is gaan zitten omtrent een herschikking van zijn schulden.

Willem Buiter, hoofdeconoom bij Citigroup, merkt op dat een reorganisatie van de schulden van een aantal Europese landen in de problemen op de huidige en niet op de toekomstige schulden betrekking zal hebben. Buiter publiceerde afgelopen weekend een rapport waarin te lezen stond waarom een herschikking van de schulden in landen als Griekenland, Ierland en Spanje simpelweg onvermijdelijk is. De Griekse overheidsschulden zijn veel te hoog, terwijl Ierland onmogelijk in staat lijkt om de problemen van zijn banksector op te lossen. Afgelopen weekend deden al geruchten de ronde dat Griekenland met een aantal grote institutionele beleggers rond de tafel is gaan zitten omtrent een herschikking van zijn schulden.