Spanje staat op Europees vlak uiteraard in het middelpunt van de belangstelling, maar we mogen ook Griekenland niet uit het oog verliezen.

De onderhandelingen tussen dat land en Griekenland blijken eerder stroef te verlopen, met uiteraard verdere besparingen als heet hangijzer.

De Griekse regeringspartijen blijken zich onder andere te verzetten tegen een ingrijpende hervorming van de arbeidsmarkt. Dergelijke ingreep zou nochtans noodzakelijk zijn om Griekenland opnieuw concurrentieel te maken op de wereldmarkt.

Volgens Athene zal het harde standpunt van de troika de recessie nog doen verergeren en de werkloosheid verder doen oplopen.

Melexis verwachte lichte daling omzet in vierde kwartaal

Françoise Chombar, CEO van Melexis, verklaarde vanmorgen in reactie op de publicatie van de kwartaalcijfers:

"De lichte daling die we opmerken in het bestelgedrag voor Q4 lijkt erop te wijzen dat onze klanten, gezien de onduidelijke vooruitzichten tengevolge van de huidige economische onzekerheden -voornamelijk in West-Europa-, zich nu reeds voorbereiden op het vermijden van overtollige voorraden bij het jaareinde. Het groeipad van Melexis voor 2013 wordt echter positief beïnvloed door nieuwe productintroducties van dit of afgelopen jaar. De innovatiekracht van Melexis te voordele van de groene economie trekt verder aan en zou de meer gematigde groei van de rest van de productmix ruimschoots moeten compenseren. De lange termijn structurele groei van ons bedrijf wordt bijgevolg dan ook gevoed."

Vooruitblik

Melexis verwacht een lichte daling van de omzet in het vierde kwartaal van 2012 in vergelijking met het vorige kwartaal.
Voor 2013 verwacht Melexis een mid- tot hoge eencijferige groei in de omzet, rekening houdende met een EUR/USD wisselkoers van 1.30.

Spanje staat op Europees vlak uiteraard in het middelpunt van de belangstelling, maar we mogen ook Griekenland niet uit het oog verliezen. De onderhandelingen tussen dat land en Griekenland blijken eerder stroef te verlopen, met uiteraard verdere besparingen als heet hangijzer. De Griekse regeringspartijen blijken zich onder andere te verzetten tegen een ingrijpende hervorming van de arbeidsmarkt. Dergelijke ingreep zou nochtans noodzakelijk zijn om Griekenland opnieuw concurrentieel te maken op de wereldmarkt. Volgens Athene zal het harde standpunt van de troika de recessie nog doen verergeren en de werkloosheid verder doen oplopen. Melexis verwachte lichte daling omzet in vierde kwartaalFrançoise Chombar, CEO van Melexis, verklaarde vanmorgen in reactie op de publicatie van de kwartaalcijfers: "De lichte daling die we opmerken in het bestelgedrag voor Q4 lijkt erop te wijzen dat onze klanten, gezien de onduidelijke vooruitzichten tengevolge van de huidige economische onzekerheden -voornamelijk in West-Europa-, zich nu reeds voorbereiden op het vermijden van overtollige voorraden bij het jaareinde. Het groeipad van Melexis voor 2013 wordt echter positief beïnvloed door nieuwe productintroducties van dit of afgelopen jaar. De innovatiekracht van Melexis te voordele van de groene economie trekt verder aan en zou de meer gematigde groei van de rest van de productmix ruimschoots moeten compenseren. De lange termijn structurele groei van ons bedrijf wordt bijgevolg dan ook gevoed." VooruitblikMelexis verwacht een lichte daling van de omzet in het vierde kwartaal van 2012 in vergelijking met het vorige kwartaal. Voor 2013 verwacht Melexis een mid- tot hoge eencijferige groei in de omzet, rekening houdende met een EUR/USD wisselkoers van 1.30.