Tegen die achtergrond is een aanslaan van ons spaargeld niet onwaarschijnlijk, want er zal geld nodig zijn om het financieel systeem opnieuw van nul op te bouwen. Maar het is vooral de tussenperiode die ons zorgen moet baren, want die zal met veel kabaal gepaard gaan.

De straten zullen krioelen van demonstrerende massa's, de regering zal proberen die protesten met harde hand te bezweren. Hoe het allemaal zal aflopen, valt onmogelijk te voorspellen. Alles wijst er op dat centrale banken hun controle over de monetaire politiek zijn kwijtgeraakt, met alle gevolgen vandien.

Tegen die achtergrond is een aanslaan van ons spaargeld niet onwaarschijnlijk, want er zal geld nodig zijn om het financieel systeem opnieuw van nul op te bouwen. Maar het is vooral de tussenperiode die ons zorgen moet baren, want die zal met veel kabaal gepaard gaan. De straten zullen krioelen van demonstrerende massa's, de regering zal proberen die protesten met harde hand te bezweren. Hoe het allemaal zal aflopen, valt onmogelijk te voorspellen. Alles wijst er op dat centrale banken hun controle over de monetaire politiek zijn kwijtgeraakt, met alle gevolgen vandien.