Het gevolg daarvan is een feitelijke depreciatie van de dollarkoers, een gegeven dat nog steeds onvolledig in de valutamarkten verrekend zit. Maar op een bepaald moment kan het sentiment rond de dollar een draai in negatieve zin nemen, met een forse waardedaling van de munt tot gevolg.

De ondergang van de dollar zal de goudprijs de lucht injagen, waarbij de prijs voor een troy ounce goud kan oplopen tot een veelvoud van de huidige prijs. Sommige analisten hebben een koersdoel van 5000 dollar voor het goud voor ogen, anderen durven zelfs te dromen van 10.000 dollar.

Het gevolg daarvan is een feitelijke depreciatie van de dollarkoers, een gegeven dat nog steeds onvolledig in de valutamarkten verrekend zit. Maar op een bepaald moment kan het sentiment rond de dollar een draai in negatieve zin nemen, met een forse waardedaling van de munt tot gevolg. De ondergang van de dollar zal de goudprijs de lucht injagen, waarbij de prijs voor een troy ounce goud kan oplopen tot een veelvoud van de huidige prijs. Sommige analisten hebben een koersdoel van 5000 dollar voor het goud voor ogen, anderen durven zelfs te dromen van 10.000 dollar.