De Amerikaanse universiteitsprofessoren Flynt Leverett en Hillary Mann Leverett spreken in dat verband van "seignorage", waarmee wordt verwezen naar het verschil in de kosten voor het drukken van geld en de waarde van dat geld. In het geval van de dollar oversteeg die waarde fors de kosten van het drukken van geld.

De Amerikaanse regering kon dankzij de dollar zijn chronische tekorten op zowel de lopende rekening als de begroting blijven financieren door steeds meer dollars te drukken. Maar de dollar verliest steeds meer van zijn pluimen, de ondergang van de dollar valt niet langer uit te sluiten. De ondergang van de dollar kan ook einde van de suprematie van de VS betekenen.

De Amerikaanse universiteitsprofessoren Flynt Leverett en Hillary Mann Leverett spreken in dat verband van "seignorage", waarmee wordt verwezen naar het verschil in de kosten voor het drukken van geld en de waarde van dat geld. In het geval van de dollar oversteeg die waarde fors de kosten van het drukken van geld. De Amerikaanse regering kon dankzij de dollar zijn chronische tekorten op zowel de lopende rekening als de begroting blijven financieren door steeds meer dollars te drukken. Maar de dollar verliest steeds meer van zijn pluimen, de ondergang van de dollar valt niet langer uit te sluiten. De ondergang van de dollar kan ook einde van de suprematie van de VS betekenen.