Kolonel Khadaffi heeft anderzijds de opstandelingen amnestie belooft in ruil voor het neerleggen van de wapens. Of hij dit voorstel gaat handhaven nu een militaire interventie dreigt, is echter onzeker.

Lawrence Eagles, oliespecialist bij JPMorgan Chase & Co in New York, is van mening dat de onderbreking van de Libische olie-export maandenlang kan blijven duren.

Volgens Eagles zal het moeilijk zijn om de buitenlandse medewerkers van oliemaatschappijen te overtuigen terug te keren. Bovendien dreigt er schade aan de olie-infrastructuur van het land.

Kolonel Khadaffi heeft anderzijds de opstandelingen amnestie belooft in ruil voor het neerleggen van de wapens. Of hij dit voorstel gaat handhaven nu een militaire interventie dreigt, is echter onzeker. Lawrence Eagles, oliespecialist bij JPMorgan Chase & Co in New York, is van mening dat de onderbreking van de Libische olie-export maandenlang kan blijven duren. Volgens Eagles zal het moeilijk zijn om de buitenlandse medewerkers van oliemaatschappijen te overtuigen terug te keren. Bovendien dreigt er schade aan de olie-infrastructuur van het land.