Maar vooral de Chinezen kopen op grote schaal goud en dat goud is vaak afkomstig van Amerikaanse verkopers. Omdat de zuinige Chinezen van kleinere hoeveelheden goud houden, worden de gouden staven eerst omgesmolten tot kleinere staafjes alvorens te worden overgevlogen naar het verre oosten.

Onder andere de "love trade" ondersteunt de goudprijs, want door de Chinezen wordt goud vaak cadeau gedaan aan geliefden. Die "love trade" zal er verantwoordelijk voor zijn dat de goudprijs op een bepaald moment opnieuw zal stijgen en dat moment zou wel eens sneller dan verwacht kunnen aanbreken.

Maar vooral de Chinezen kopen op grote schaal goud en dat goud is vaak afkomstig van Amerikaanse verkopers. Omdat de zuinige Chinezen van kleinere hoeveelheden goud houden, worden de gouden staven eerst omgesmolten tot kleinere staafjes alvorens te worden overgevlogen naar het verre oosten. Onder andere de "love trade" ondersteunt de goudprijs, want door de Chinezen wordt goud vaak cadeau gedaan aan geliefden. Die "love trade" zal er verantwoordelijk voor zijn dat de goudprijs op een bepaald moment opnieuw zal stijgen en dat moment zou wel eens sneller dan verwacht kunnen aanbreken.