De omzet steeg 15% tot EUR 12,32 miljard, 4% meer dan verwacht. De operationele inkomsten, exclusief eenmalige items, kwamen 67% hoger uit op 537 miljoen, een vijfde meer dan waarop werd gerekend.

De nettowinst was met EUR 309 miljoen, ofwel EUR 0,38 per aandeel, in lijn met de verwachtingen. Over de eerste negen maanden van het jaar kwam de omzet 14% hoger uit op EUR 37,26 miljard en stegen de operationele inkomsten, exclusief eenmalige items, liefst 82% tot EUR 1,62 miljard.

De nettowinst maakte een sprong van 114% naar EUR 309 miljoen, ofwel EUR 1,10 per aandeel. De orderinname daalde 46% naar EUR 50,41 miljard.

Guidance blijft gehandhaafd

Het bedrijf bevestigde de outlook voor 2012 die uitgaat van 10% omzetgroei, een operationele winst van EUR 2,7 miljard en een winst per aandeel van EUR 1,95.

De prognose voor de vrije kasstroom werd echter teruggebracht van positief naar break-even.

EADS sluit een goede derde kwartaal af en overlegt eveneens goede resultaten over de eerste negen maanden van het jaar. De burgerluchtvaartdivisie profiteerde van gunstige volumes en prijseffecten.

Bij militaire vliegtuigen stond de omzet onder druk. Eurocopter leverde meer toestellen af.

Hoewel EADS de outlook voor 2012 herhaalde was het bedrijf voorzichtiger over de vrije kasstroom omdat die over negen maanden negatief is geworden als gevolg van hogere eisen aan het werkkapitaal voor de werkplaats en technische problemen met de vleugel van de Airbus A380.

Daarnaast is de Duitse regering terughoudend met financiële ondersteuning. De kasstroom, onzekerheid over de kosten van de ontwikkeling van de Airbus A350 en de uitdagende marktomstandigheden voor Eurocopter en Airbus maken ons behoedzaam. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie houden.

De omzet steeg 15% tot EUR 12,32 miljard, 4% meer dan verwacht. De operationele inkomsten, exclusief eenmalige items, kwamen 67% hoger uit op 537 miljoen, een vijfde meer dan waarop werd gerekend. De nettowinst was met EUR 309 miljoen, ofwel EUR 0,38 per aandeel, in lijn met de verwachtingen. Over de eerste negen maanden van het jaar kwam de omzet 14% hoger uit op EUR 37,26 miljard en stegen de operationele inkomsten, exclusief eenmalige items, liefst 82% tot EUR 1,62 miljard. De nettowinst maakte een sprong van 114% naar EUR 309 miljoen, ofwel EUR 1,10 per aandeel. De orderinname daalde 46% naar EUR 50,41 miljard.Guidance blijft gehandhaafd Het bedrijf bevestigde de outlook voor 2012 die uitgaat van 10% omzetgroei, een operationele winst van EUR 2,7 miljard en een winst per aandeel van EUR 1,95. De prognose voor de vrije kasstroom werd echter teruggebracht van positief naar break-even. EADS sluit een goede derde kwartaal af en overlegt eveneens goede resultaten over de eerste negen maanden van het jaar. De burgerluchtvaartdivisie profiteerde van gunstige volumes en prijseffecten. Bij militaire vliegtuigen stond de omzet onder druk. Eurocopter leverde meer toestellen af. Hoewel EADS de outlook voor 2012 herhaalde was het bedrijf voorzichtiger over de vrije kasstroom omdat die over negen maanden negatief is geworden als gevolg van hogere eisen aan het werkkapitaal voor de werkplaats en technische problemen met de vleugel van de Airbus A380. Daarnaast is de Duitse regering terughoudend met financiële ondersteuning. De kasstroom, onzekerheid over de kosten van de ontwikkeling van de Airbus A350 en de uitdagende marktomstandigheden voor Eurocopter en Airbus maken ons behoedzaam. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie houden.