Die sterke groei wakkert het inflatiegevaar aan, maar anderzijds wil de Vietnamese regering het economisch groeitempo handhaven. Vice-gouverneur Nguyen Van Binh van de centrale is geen voorstander van een renteverlaging.

Vietnam heeft bewust gekozen voor een devaluatie van de nationale munt omdat de centrale bank de voorkeur geeft aan een meer flexibele rentevoet. Het vastleggen van de basisrente op lange termijn heeft volgens Nguyen niet zo veel zin.

Dariusz Kowalczyk, senior economist bij Credit Agricole CIB in Hong Kong, is van mening dat Vietnam vorige week de koers van de munt fors heeft laten devalueren.

Toch meent Kowalczyk dat Vietnam op wat langere termijn niet aan het inflatiegevaar voorbij kan. De rente zal dus vroeg of laat omhoog moeten.

Die sterke groei wakkert het inflatiegevaar aan, maar anderzijds wil de Vietnamese regering het economisch groeitempo handhaven. Vice-gouverneur Nguyen Van Binh van de centrale is geen voorstander van een renteverlaging. Vietnam heeft bewust gekozen voor een devaluatie van de nationale munt omdat de centrale bank de voorkeur geeft aan een meer flexibele rentevoet. Het vastleggen van de basisrente op lange termijn heeft volgens Nguyen niet zo veel zin. Dariusz Kowalczyk, senior economist bij Credit Agricole CIB in Hong Kong, is van mening dat Vietnam vorige week de koers van de munt fors heeft laten devalueren. Toch meent Kowalczyk dat Vietnam op wat langere termijn niet aan het inflatiegevaar voorbij kan. De rente zal dus vroeg of laat omhoog moeten.