S&P gaat voor dit jaar uit van een bruto winstmarge van 9,1% versus 8,8% in het vierde kwartaal van 2010. De opwaartse druk op de prijzen moet dan niet te sterk doorzetten.

De resultaten over 2010 stellen tot nu toe tevreden. Meer dan de helft van de ondernemingen die in de S&P 500 zijn opgenomen, heeft de resultaten gerapporteerd.

Bijna 70% van de ondernemingen presteerde beter dan analisten hadden verwacht. Ruim 40% van die positieve verrassingen lag meer dan 10% boven die verwachting.

Voor financiële waarden blijft Theodoor Gilissen Bankiers terughoudend omdat de schuldproblematiek voor de zwakkere landen nog niet is opgelost, de banken extra reserves zullen moeten aanhouden en er op termijn minder ondersteuning van de centrale banken zal komen.

S&P gaat voor dit jaar uit van een bruto winstmarge van 9,1% versus 8,8% in het vierde kwartaal van 2010. De opwaartse druk op de prijzen moet dan niet te sterk doorzetten. De resultaten over 2010 stellen tot nu toe tevreden. Meer dan de helft van de ondernemingen die in de S&P 500 zijn opgenomen, heeft de resultaten gerapporteerd. Bijna 70% van de ondernemingen presteerde beter dan analisten hadden verwacht. Ruim 40% van die positieve verrassingen lag meer dan 10% boven die verwachting. Voor financiële waarden blijft Theodoor Gilissen Bankiers terughoudend omdat de schuldproblematiek voor de zwakkere landen nog niet is opgelost, de banken extra reserves zullen moeten aanhouden en er op termijn minder ondersteuning van de centrale banken zal komen.