Daarmee komt de BBP-groei op jaarbasis uit op 1,10%. De business climate index van de Duitse think-tank Ifo, die het sentiment bij 7000 bedrijven meet, steeg in november tot 109,30. Daarmee werd de verwachting van een indexstand van 107,40 ruimschoots geklopt.

De Duitse groei staat in schril contrast met de crisis waarin de Franse economie is beland. De Franse index van de aankoopmanagers stelde opnieuw teleur en dat is volgens Nightingale een slechte zaak. De tegenstelling Duitsland-Frankrijk werkt als een splijtzwam die rampzalige gevolgen kan hebben.

Daarmee komt de BBP-groei op jaarbasis uit op 1,10%. De business climate index van de Duitse think-tank Ifo, die het sentiment bij 7000 bedrijven meet, steeg in november tot 109,30. Daarmee werd de verwachting van een indexstand van 107,40 ruimschoots geklopt. De Duitse groei staat in schril contrast met de crisis waarin de Franse economie is beland. De Franse index van de aankoopmanagers stelde opnieuw teleur en dat is volgens Nightingale een slechte zaak. De tegenstelling Duitsland-Frankrijk werkt als een splijtzwam die rampzalige gevolgen kan hebben.