-Netto resultaat aanzienlijk beter dan verwachtingen van analysten/de markt.

-Inkomsten gestegen met 15% dankzij nieuwe producten en nieuwe samenwerkingsverbanden met farmaceutische bedrijven.

-Operationele cash burn gedaald met 18%.

-Het jaar werd afgesloten met een kaspositie van meer dan 30 miljoen EUR en geen financiële schulden.

-3 producten met technologie van OncoMethylome werden commercieel op de markt gebracht in Noord-Amerika en beginnen opbrengsten te genereren voor het bedrijf :

GSTPi-APC Promoter Methylatietest, om vroegtijdige detectie van prostaatkanker te verbeteren

-MGMT Methylatietest, voor gepersonaliseerde behandeling van patiënten met hersentumoren in een gevorderd stadium

ColoSure, voor screening op colorectale kanker.

-Publicatie van resultaten in de New England Journal of Medicine van een nieuwe veelbelovende test om kans op recidive te voorspellen bij patiënten met longkanker in een vroeg stadium. Er is een grote onbeantwoorde medische nood aan betere behandelingen van deze patiënten.

-Publicatie van resultaten van lopende klinische studies over de urinetest van het bedrijf om blaaskanker vroegtijdig op te sporen. De sensitiviteit/specificiteit van meer dan 90% van deze test ligt hoger dan bij elke andere niet-invasieve test op de markt.

2.000 bijkomende patiënten werden opgenomen in de klinische studies van het bedrijf voor een stoelgang- en bloedtest voor colorectale kanker.

-Een verdere uitstekende vooruitgang werd geboekt bij de ontwikkeling van alle andere producten in de pijplijn (urinetest voor prostaatkanker, baarmoederhalskankertest, longkankertest en borstkankertest) en ook met de verschillende lopende partnerships op het vlak van tests voor gepersonaliseerde behandelingen (zoals met GlaxoSmithKline Biologicals, Abbott en Schering-Plough) om methylatiebiomerkers te identificeren die de respons van een patiënt op therapie kunnen voorspellen.

-Nieuwe commerciële overeenkomsten werden gesloten met Qiagen NV en Laboratory Corporation of America (LabCorp) voor verschillende technologieën en producten.

-Nieuwe samenwerkingsovereenkomsten werden gesloten met verscheidene farmaceutische bedrijven, zoals met Merck KGaA, om de MGMT Methylatietest van OncoMethylome te ontwikkelen als 'companion diagnostic' voor hun nieuwe oncologische geneesmiddelen.

-Meer dan EUR 8 miljoen in eigen vermogen werd opgehaald met nieuwe internationale institutionele investeerders.

-Netto resultaat aanzienlijk beter dan verwachtingen van analysten/de markt. -Inkomsten gestegen met 15% dankzij nieuwe producten en nieuwe samenwerkingsverbanden met farmaceutische bedrijven. -Operationele cash burn gedaald met 18%. -Het jaar werd afgesloten met een kaspositie van meer dan 30 miljoen EUR en geen financiële schulden. -3 producten met technologie van OncoMethylome werden commercieel op de markt gebracht in Noord-Amerika en beginnen opbrengsten te genereren voor het bedrijf : GSTPi-APC Promoter Methylatietest, om vroegtijdige detectie van prostaatkanker te verbeteren -MGMT Methylatietest, voor gepersonaliseerde behandeling van patiënten met hersentumoren in een gevorderd stadium ColoSure, voor screening op colorectale kanker. -Publicatie van resultaten in de New England Journal of Medicine van een nieuwe veelbelovende test om kans op recidive te voorspellen bij patiënten met longkanker in een vroeg stadium. Er is een grote onbeantwoorde medische nood aan betere behandelingen van deze patiënten. -Publicatie van resultaten van lopende klinische studies over de urinetest van het bedrijf om blaaskanker vroegtijdig op te sporen. De sensitiviteit/specificiteit van meer dan 90% van deze test ligt hoger dan bij elke andere niet-invasieve test op de markt. 2.000 bijkomende patiënten werden opgenomen in de klinische studies van het bedrijf voor een stoelgang- en bloedtest voor colorectale kanker. -Een verdere uitstekende vooruitgang werd geboekt bij de ontwikkeling van alle andere producten in de pijplijn (urinetest voor prostaatkanker, baarmoederhalskankertest, longkankertest en borstkankertest) en ook met de verschillende lopende partnerships op het vlak van tests voor gepersonaliseerde behandelingen (zoals met GlaxoSmithKline Biologicals, Abbott en Schering-Plough) om methylatiebiomerkers te identificeren die de respons van een patiënt op therapie kunnen voorspellen. -Nieuwe commerciële overeenkomsten werden gesloten met Qiagen NV en Laboratory Corporation of America (LabCorp) voor verschillende technologieën en producten. -Nieuwe samenwerkingsovereenkomsten werden gesloten met verscheidene farmaceutische bedrijven, zoals met Merck KGaA, om de MGMT Methylatietest van OncoMethylome te ontwikkelen als 'companion diagnostic' voor hun nieuwe oncologische geneesmiddelen. -Meer dan EUR 8 miljoen in eigen vermogen werd opgehaald met nieuwe internationale institutionele investeerders.