Deze studie zal de huidige standaardtherapie, chemoradiotherapie met het adjuvant temozolomide (Temodar®, Schering-Plough) vergelijken met de standaardtherapie en de toevoeging van bevacizumab (Avastin®, Genentech, een volle dochteronderneming van de Roche Groep).

Alle patiënten zullen de standaardtherapie krijgen van bestralingen en dagelijkse temozolomide gedurende drie weken. Daarna zullen de patiënten opgesplitst worden volgens de methylatiestatus van hun MGMT-gen en moleculaire profiel waarna ze de standaardbehandeling plus bevacizumab zullen krijgen of een voorzetting van hun standaardbehandeling met placebo.

OncoMethylome Sciences zal vergoed worden voor het uitvoeren van de MGMT-tests waarbij de gepatenteerde Methylatiespecifieke PCR technologie van het bedrijf wordt gebruikt.

Deze studie zal de huidige standaardtherapie, chemoradiotherapie met het adjuvant temozolomide (Temodar®, Schering-Plough) vergelijken met de standaardtherapie en de toevoeging van bevacizumab (Avastin®, Genentech, een volle dochteronderneming van de Roche Groep). Alle patiënten zullen de standaardtherapie krijgen van bestralingen en dagelijkse temozolomide gedurende drie weken. Daarna zullen de patiënten opgesplitst worden volgens de methylatiestatus van hun MGMT-gen en moleculaire profiel waarna ze de standaardbehandeling plus bevacizumab zullen krijgen of een voorzetting van hun standaardbehandeling met placebo. OncoMethylome Sciences zal vergoed worden voor het uitvoeren van de MGMT-tests waarbij de gepatenteerde Methylatiespecifieke PCR technologie van het bedrijf wordt gebruikt.