"Dit bedrag stelt ons enkele jaren veilig en volgens analisten zijn we op zijn minst drie jaar gerust," onderstreept CFO Philip Levine. "Voor het ogenblik hebben we niet de intentie om kostenreducties door te voeren. We voeren al jaren een zeer kostenbewust beleid. We lanceerden in 2008 drie producten in de VS en met deze omzettoename in het vooruitzicht verwachten we dat onze inkomsten sneller zullen toenemen dan onze kosten."

Het management is zich bewust dat ze een overnameprooi kunnen zijn. "Een overname behoort altijd tot de mogelijkheden. We zijn met onze unieke technologie en onze aanwezigheid op de groeiende moleculaire diagnosticamarkt voor kanker zijn we altijd een attractieve partner." De huidige crisis biedt ons kansen omdat verschillende bedrijven en universiteiten noodgedwongen technologieën ter verkoop of licentie aanbieden tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. "Vorig jaar deden we reeds enkele goede zaken. Tevens zullen we dankzij onze sterke productpijplijn en sterke cashpositie sterker kunnen groeien dan verschillende van onze concurrenten die hun activiteiten door financieringsproblemen moeten terugschroeven."

Pijplijn
Dit jaar rekent Levine op heel wat positieve nieuwsberichten. "Voor dit jaar verwachten we een commerciële overeenkomst voor een nieuwe darmkankertest op het bloed. Deze test heeft heel wat potentieel omdat de doelgroep alle mannen en vrouwen zijn boven de 50. Op een tweede commerciële deal rekenen we voor de nieuwe detectietest via urine voor blaaskanker. Daarnaast zouden we enkele extra samenwerkingsverbanden met farmabedrijven, die kankergeneesmiddelen ontwikkelen, moeten kunnen afsluiten voor onze activiteiten rond gepersonaliseerde medicijnen. Ook rekenen we op verschillende klinische testresultaten voor verschillende van onze producten."

"Dit bedrag stelt ons enkele jaren veilig en volgens analisten zijn we op zijn minst drie jaar gerust," onderstreept CFO Philip Levine. "Voor het ogenblik hebben we niet de intentie om kostenreducties door te voeren. We voeren al jaren een zeer kostenbewust beleid. We lanceerden in 2008 drie producten in de VS en met deze omzettoename in het vooruitzicht verwachten we dat onze inkomsten sneller zullen toenemen dan onze kosten." Het management is zich bewust dat ze een overnameprooi kunnen zijn. "Een overname behoort altijd tot de mogelijkheden. We zijn met onze unieke technologie en onze aanwezigheid op de groeiende moleculaire diagnosticamarkt voor kanker zijn we altijd een attractieve partner." De huidige crisis biedt ons kansen omdat verschillende bedrijven en universiteiten noodgedwongen technologieën ter verkoop of licentie aanbieden tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. "Vorig jaar deden we reeds enkele goede zaken. Tevens zullen we dankzij onze sterke productpijplijn en sterke cashpositie sterker kunnen groeien dan verschillende van onze concurrenten die hun activiteiten door financieringsproblemen moeten terugschroeven."Pijplijn Dit jaar rekent Levine op heel wat positieve nieuwsberichten. "Voor dit jaar verwachten we een commerciële overeenkomst voor een nieuwe darmkankertest op het bloed. Deze test heeft heel wat potentieel omdat de doelgroep alle mannen en vrouwen zijn boven de 50. Op een tweede commerciële deal rekenen we voor de nieuwe detectietest via urine voor blaaskanker. Daarnaast zouden we enkele extra samenwerkingsverbanden met farmabedrijven, die kankergeneesmiddelen ontwikkelen, moeten kunnen afsluiten voor onze activiteiten rond gepersonaliseerde medicijnen. Ook rekenen we op verschillende klinische testresultaten voor verschillende van onze producten."