De nieuwe CEO Leo Apotheker kondigde aan dat de omzetgroei dit jaar onder de verwachtingen van de analisten gaat blijven. Daarmee worden vraagtekens gesteld bij het succes van de overstap in de richting van dienstverlening.

De resultaten op zich over het voorbije kwartaal vielen wel mee. Hewlett-Packard boekte een winst per aandeel van 1,17 dollar, tegenover 0,93 dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 1,36 dollar, waar de analisten op maar 1,29 dollar gerekend hadden. De omzet kwam 4% hoger uit en bedroeg 32,20 miljard dollar. Er was gerekend op 32,96 miljard dollar.

De nieuwe CEO Leo Apotheker kondigde aan dat de omzetgroei dit jaar onder de verwachtingen van de analisten gaat blijven. Daarmee worden vraagtekens gesteld bij het succes van de overstap in de richting van dienstverlening. De resultaten op zich over het voorbije kwartaal vielen wel mee. Hewlett-Packard boekte een winst per aandeel van 1,17 dollar, tegenover 0,93 dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 1,36 dollar, waar de analisten op maar 1,29 dollar gerekend hadden. De omzet kwam 4% hoger uit en bedroeg 32,20 miljard dollar. Er was gerekend op 32,96 miljard dollar.