De brutomarge kan verbeteren door herstel van de perm fee (hoge marge op permanente plaatsing) en een verbetering van de mix: een groter aandeel plaatsingen bij het midden- en kleinbedrijf, waar de marges beter zijn. USG People haalt bijna driekwart

van de omzet uit dit bedrijfssegment.

Daarnaast heeft USG People een relatief groot aandeel Specialist Staffing, waar ook relatief hoge marges worden behaald. Dit deel van de mark trekt gewoonlijk wat later in de cyclus aan.

Het concern heeft een aanzienlijke reorganisatie doorgevoerd en

kan met een veel efficientere organisatie dus sterk profiteren van het herstel.

USG People is in het verleden genoemd als overnamekandidaat voor Adecco, dat via een overname van USG People

de positie in de Benelux zou kunnen versterken.

De kans op een overname blijft bestaan. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen.

De brutomarge kan verbeteren door herstel van de perm fee (hoge marge op permanente plaatsing) en een verbetering van de mix: een groter aandeel plaatsingen bij het midden- en kleinbedrijf, waar de marges beter zijn. USG People haalt bijna driekwart van de omzet uit dit bedrijfssegment. Daarnaast heeft USG People een relatief groot aandeel Specialist Staffing, waar ook relatief hoge marges worden behaald. Dit deel van de mark trekt gewoonlijk wat later in de cyclus aan. Het concern heeft een aanzienlijke reorganisatie doorgevoerd en kan met een veel efficientere organisatie dus sterk profiteren van het herstel. USG People is in het verleden genoemd als overnamekandidaat voor Adecco, dat via een overname van USG People de positie in de Benelux zou kunnen versterken. De kans op een overname blijft bestaan. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen.